Týden hokeje v Opavě

Týden hokeje v Opavě

V úterý 25. 1. 2022 se na zimním stadionu v Opavě konala akce Pojď hrát hokej, která byla směřována na přiblížení hokeje jako hry pro rodiče a děti ve věku od 4 do 8 let. Této akce se zúčastnilo 36 nově registrovaných dětí a 38 dětí z přípravky.

Banner

Po úvodním zaregistrování byli rodiče formou prezentace a jednoduchého výkladu krátce seznámeni s tím, co tento sport obnáší. V rámci této prezentace byla rodičům představena také hráčská a brankářská hokejová výzbroj. Mezitím se o děti postarali asistenti z řad hráčů A týmu, kteří měli pro děti připravený program (sportovní hry, branky s falešnými brankáři, hokejky a tenisáky na střelbu mimo ledovou plochu). Poté byla možnost zhlédnout část tréninku hráčů 2. třídy. Cílem ukázky tohoto tréninku bylo ukázat rodičům a dětem, jaké dovednosti mají děti po cca 3 letech tréninkové činnosti.

Hlavním cílem celé akce však bylo, aby si děti mohly vyzkoušet bruslení a pohyb na ledě. Po krátkém volném rozbruslení byla snaha rozdělit děti do skupin podle jejich bruslařských schopností. Se skupinkami se následně pracovalo individuálně. Byla vytvořena stanoviště (střelba na branky – kotoučem a míčkem, obratnostní dráhy apod.). Pro děti, které stály na bruslích poprvé, byla vytvořena na ledě bezpečná zóna, kde se děti mohly pohybovat se svými rodiči. Těmto dětem byli „k ruce“ opět jako asistenti hráči A týmu. Zóna bezpečí sloužila i ostatním rodičům, aby byli svým dětem na jednotlivých stanovištích blíže. Celá akce byla zakončená společným focením trenérů a všech přítomných dětí.

Akce „Pojď hrát hokej“ nám v klubu krásně doplňuje naši celoroční práci s mateřskými školami, kde v osmi hodinách týdně učíme děti z 15 školek bruslit. Řada těchto dětí se právě této akce zúčastnila a věříme, že následně je přivítáme i na tréninku opavské přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Opavě najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“