Týden hokeje v Klatovech

Týden hokeje v Klatovech

Po dlouhém koronavirovém půstu byla v sobotu 25. září 2021 opět spuštěna náborová akce Pojď hrát hokej, kterou pod záštitou Českého hokeje pořádá HC Klatovy.

Banner

Akci samotné předcházela propagace na základních a mateřských školách, kde pořadatelé kromě již dříve oslovených základních škol opět rozšířili okruh a oslovili i školy mimo okres Klatovy, což mělo pozitivní vliv na účast. Oslovili jsme další ZŠ, konkrétně ve Strážově, ale také na Domažlicku ZŠ v Poběžovicích. V přípravném období byl sekretářem klubu ve spolupráci s regionální televizí FILM PRO zpracován a týden před akcí vysílán poutavý reklamní spot, který propagoval Týden hokeje a zároveň zval rodiče a děti na zimní stadion na další kolo akce Pojď hrát hokej. Rodiče mohli tento spot zhlédnout jak na regionální televizi, tak na webových stránkách a facebooku HC Klatovy z.s. V úvodním článku byla pro rodiče zveřejněná cenná informace o možnosti využití poukázky na nákup první výstroje.

V tomto kole akce Pojď hrát hokej bylo u HC Klatovy zaregistrováno 13 děti. Po předchozích zkušenostech organizátoři ponechali celé akci komornější průběh. Děti a rodiče zůstali společně ve skupinách, které podle harmonogramu "rotovaly" po připravených pracovištích. I tentokrát byla v rámci statické části připravena působivá prezentace ledního hokeje, prvků letní přípravy včetně nácviku střelby na suchu a v dynamické části výuka bruslení a ukázka mini hokeje na ledové ploše. Rodičům bylo umožněno, aby po celou dobu byli v bezprostřední blízkosti dětí, včetně dynamické části výuky bruslení na ledové ploše, kde se dětem věnovala celá řada našich zkušených trenérů. První krůčky na ledě se neobešly bez kotrmelců. Došlo i na pády a slzičky, ale ty nezastřely nadšení budoucích bruslařů a snad i malých hokejistů. Velmi dobře zorganizovanou a po všech stránkách kvalitně zajištěnou akci zakončilo společné fotografování dětí, rodičů a trenérů.

Děkujeme všem pedagogům a ředitelům mateřských a základních škol za pomoc při propagaci. Především ale děkujeme všem rodičům, prarodičům a všem dospělým příbuzným z doprovodu za to, že obětovali svůj čas a přišli prožít první krůčky malých adeptů hokeje. Teď jim zbývá jenom jediné, a to vytrvat a vést své děti k lásce k tomuto velmi dynamickému, náročnému, ale zároveň nádhernému sportu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Klatovech najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“