Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

Týden hokeje v Novém Městě nad Metují

V pátek 26. 1. 2018 od 16.30 do 18.30 proběhla na zimním stadionu v Novém Městě nad Metují akce Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. Týden hokeje je série akcí pro děti ve věku 4-8 let a jejich rodiče.

Banner

Tato akce měla v Novém Městě nad Metují velký úspěch. Přivedla na zimní stadion 15 nových zájemců stát se součástí Spartaku. Děti měly unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí.

Při příchodu na ledovou plochu následovala ukázka tréninku minihokeje, kde mladí hráči Spartaku ročníků 2009 a 2010 předvedli tréninkovou jednotku pod vedením svých trenérů. Celá akce byla doplněna prezentací práce s dětmi a ukázkou materiální podpory ČSLH. Pro účastníky bylo zajištěno občerstvení. Během akce se promítalo na světelné tabuli hokejové video a prezentace o projektu Pojď hrát hokej.

Celá tréninková jednotka pro nové zájemce obsahovala hry, ale i soutěže. Byla to ukázka jak pro děti, tak především pro rodiče, jakou metodiku TJ Spartaku má. Kromě zážitku z bruslení a ledního hokeje si každé dítě navíc s sebou domů odneslo hodnotný dárek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Novém Městě nad Metují najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“