Týden hokeje s HC Plzeň 1929

Jaké je to být hokejistou? To si vyzkoušely desítky dětí v úterý 23. ledna v tréninkové hale Home Monitoring Arény v Plzni v rámci akce Týden hokeje. Tu uspořádal klub HC Plzeň 1929 už podruhé ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

Banner

Zájem o akci předčil očekávání. Desítky malých bruslařů zaplnily ledovou plochu stadionu a učily se nejen první bruslařské krůčky, ale i dovednostem s hokejkou či hokejovými pomůckami. Na ledě s dětmi byl nejen kompletní trenérský tým mládeže, ale i hráči A-týmu, Milan Gulaš a Tomáš Mertl. Děti tak měly o zábavu postaráno.

Hrám na ledě předcházel ještě zábavný trénink na suchu. „Je super, že hokejový svaz toto pro děti podniká. S dcerou chodíme na Brusličku, aby měla základy ze všech sportů,“ prozradil Martin z Plzně, který dorazil s dcerou Elinkou.

„Jde o celorepublikovou akci, my jsme ji poprvé dělali v září loňského roku. Z hlediska náboru dětí je pro nás akce určitě přínosná,“ popsal za pořádající klub Michal Mařík, který se společně s ostatními trenéry dětem věnoval na ledě.

Před tím ale ještě připravil pro rodiče jakousi prezentaci o hokeji, zodpovídal zvídavé otázky, kdy má dítě začít s hokejem, co potřebuje apod. „Naše atletická trenérka se dětem věnovala venku na hřišti. Mezitím jsme měli prezentaci pro rodiče. Pak jsme si děti rozdělili do pěti sektorů na led, úplným začátečníkům jsou k dispozici hráči osmé třídy, kteří je tady vodí za ruku,“ vysvětluje dále Michal Mařík. Každé dítě si kromě obrovských zážitků navíc odneslo i dárek.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje s HC Plzeň 1929 najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“