Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

Týden hokeje v Jablonci nad Nisou

V rámci celostátní akce Týden hokeje si i v letošním lednu i přes dobré podmínky pro lyžaře přišla nedělní dopoledne zkrátit řada rodin. V neděli 27. 1. 2019 již popáté přišlo celkem 23 účastníků v doprovodu svých rodičů nahlédnout na zimní stadion, co obnáší hokej a všemu co k němu patří.

Banner

Registrace byla oficiálně započata v 9:00 a dokončena kolem 9:40 hodin. Po ní následovala asi čtvrthodinová prezentace pro rodiče účastníků. Obsahem prezentace byly nejen informace o hokeji jako takovém, ale také konkrétní informace o výstroji pro malého hokejistu a také o možnostech hokejových začátků přímo v klubu TJ HC Jablonec. 

Nechyběl ani spot Pojď hrát hokej a videoukázky z tréninků jabloneckých nadějí. Aby měli rodiče možnost získat všechny potřebné informace v klidu, o děti bylo postaráno díky trenérům a asistentům, kteří zatím hovořili s účastníky o bezpečnosti na ledě a připravovali je tak na další bod programu. 

Po zhlédnutí ukázky minihokeje hráčů ročníků 2010 – 2011 došlo na finální přípravu dětí na program. Díky spolupráci celkem 8 pomocníků a také rodičů při oblékání již nebránilo nic tomu, aby od 10:15 vyzkoušeli účastníci cca na hodinu, jaké je to být hokejistou. 

Na bezpečí a program na lední ploše dohlíželo celkem 6 trenérů, 8 pomocníků. Nablízku však mohli v bezpečné zóně být i rodiče pro ty, kteří zpočátku na ledě potřebovali i jinou podporu. K hladkému průběhu akce pomáhalo celkem 25 osob. Z toho 2 asistenti u registrace, 8 asistentů na oblékání, 8 trenérů a 8 pomocníků na ledě. 

Jednalo se jak o trenéry a další činovníky, kteří působí v klubu TJ HC Vlci Jablonec, tak o starší žáky a dorostence klubu. Doufáme, že i letos akce přivede do klubu nové hokejové naděje, aby se nám naše hokejová základna postupně rozrůstala.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jablonci nad Nisou najdete zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“