Pojď si zkusit zahrát! S výstrojí pomůže Český hokej

Pojď si zkusit zahrát! S výstrojí pomůže Český hokej

Za necelé tři týdny započne první turnus Týdne hokeje v této sezoně. Jedná se o týden, který těm nejmladším dává příležitost vyzkoušet si první krůčky na ledě, jak se hraje v kolektivu a o čem hokej jako takový vlastně je. Podstatné přitom je, že starosti s výstrojí se mohou vypustit z hlavy.

Banner

Na akci si stačí přinést jen brusle, helma (cyklistická či lyžařská) a rukavice. Další hokejová výstroj by dítě zatěžovala. Vedle toho je možné použít také chrániče kolen a loktů pro in-line bruslení.

Pokud nemáte k dispozici brusle a helmu, můžete se obrátit na pořádající klub s dotazem na možnost zapůjčení vybavení přímo na místě.

V tomto ohledu se tedy skutečně není čeho bát. Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej dál pokračuje v nakupování výstrojí a hokejových setů pro nejmenší. Pro tento ročník akce věnuje Český hokej klubům vybavení pro nejmenší hráče v hodnotě 12,6 milionů korun.

Plynuje tak naváže na minulý ročník, kdy se na konci srpna a začátku září mezi 159 klubů rozdělila výstroj v počtu 1000 hokejek, 1000 helem a 1000 startovacích setů.

Rodiče malých talentovaných hokejistek a hokejistů tak nemusí na počátku hokejové etapy řešit nákup výstroje, kterou by si třeba nemohli sami pořídit. Kluby tak mohou díky každoroční podpoře Českého hokeje hráčům výstroje propůjčit a umožnit jim v klubu hrát.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“