Pojď hrát hokej! Vše o projektu na jednom místě

Pojď hrát hokej! Vše o projektu na jednom místě

Pojď hrát hokej je rozvojovým projektem Českého hokeje, který funguje od roku 2016. Je dlouhodobě zaměřený nejen na získávání nových hokejistů, ale také na celkové zlepšení pohybové gramotnosti a na všeobecnou sportovní průpravu. V tomto článku najdete vše, co je o projektu potřeba vědět!

Banner

Co je cílem projektu?

  • Naučit děti základní hokejové dovednosti a rozvíjet jejich další pohybové schopností na ledě i mimo něj.
  • Tvořit z dětí osobnosti, které budou vyznávat zdravé společenské hodnoty a přístupy k autoritám, kamarádům, soupeřům a celkově svému okolí.
  • Vytvořit zdravé, respektující a pokorné týmové prostředí.
  • Navýšit základnu registrovaných hokejistů a zvýšit počet sportujících dětí v obecném měřítku, vyznávající zdravý životní styl.
  • Vychovat vzory pro další generace.
  • Zajištění konkurence schopnosti Českého hokeje v mezinárodním měřítku.

Co hokej nabízí?

  • Lední hokej je jedním z nejvšestrannějších sportů vůbec, který je zaměřen na rozvoj a osvojování základních pohybových schopností a dovedností.
  • Je to dynamický sport s odpovídající fyzickou aktivitou v synergii se zábavnými herními prvky v rámci tréninků a dalších aktivit.
  • Zaměření na komplexní zlepšení motoriky, obratnosti a seznámení s vyloženě hokejovými prvky s důrazem na detaily.
  • Vývoj hodnot a charakteru.
  • Důraz na vštípení a rozvoj zásadních společenských hodnot a přístupů - fair play, respekt, pokora, odhodlání, týmový spolupráce, vyrovnání se s výzvami s cílem naučit děti být silnými a vyrovnanými jednotlivci a skupinami.
  • Hokej jsou emoce a vášeň, které se silně pojí se zážitky, na které mohou děti vzpomínat po celý život - první gól, kamarádi a spoluhráči, úspěchy a neúspěchy, velká vítězství a prohry, trenéři a mnoho dalšího.
  • Český hokej poskytne všem dětem bez rozdílu bezpečné a zdravé inkluzivní prostředí. Hokej je zkrátka sportem pro ty, kteří ho chtějí hrát.

Co potřebuji za vybavení na začátek?

V začátcích, kdy se dítě učí převážně hlavně bruslit, jsou nezbytné jen brusle, helma a rukavice. Další hokejová výstroj by dítě zatěžovala. Vedle toho je možné použít také chrániče kolen a loktů pro in-line bruslení.

Pomoc s vybavením

V tomto ohledu se ale není čeho bát. Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej dál pokračuje v nakupování výstrojí a hokejových setů pro nejmenší. Pro tento ročník akce věnuje Český hokej klubům vybavení pro nejmenší hráče v hodnotě 12,6 milionů korun.

Rodiče malých talentovaných hokejistek a hokejistů tak nemusí na počátku hokejové etapy řešit nákup výstroje, kterou by si třeba nemohli sami pořídit. Kluby tak mohou díky každoroční podpoře Českého hokeje hráčům výstroje propůjčit a umožnit jim v klubu hrát.

Týden hokeje

V téměř 160 klubech po České republice si děti mohou vyzkoušet, jaké to je hrát hokej, zamíchat s pukem a vstřelit první gól. Letošní ročník Týdne hokeje se bude konat 23. - 29. září 2024 a pak také 20. - 26. ledna 2025.

Na tento týden jednotlivé kluby vypíšou termíny, kdy je možné si přijít vše na led vyzkoušet a přímo v klubech se zeptat na veškeré detaily související se začátkem hraní hokeje.

Důležité odkazy

Pojď hrát hokej

Týden hokeje

Najdi si svůj klub

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“