Týden hokeje v Čáslavi

Týden hokeje v Čáslavi

Akce Týden hokeje se v Čáslavi konala již počtvrté. V sobotu 22. 9. 2018 se otevřel zimní stadion pro nové zájemce o hokej. Akce byla, jak je v čáslavském hokejovém klubu zvykem, připravena na vysoké úrovni, a to jak organizačně, tak materiálně.

Banner

Propagace této pro hokej velmi důležité akce probíhala několik týdnů ve všech dostupných médiích, na školách a školkách ve městě a okolí, či obecních úřadech. Pozornosti neunikla ani na utkáních A-týmu, na která chodí velký počet rodičů potenciálních malých hokejistek a hokejistů. Klub využil, mimo jiné, taktéž roznáškovou službu a touto formou doručil do všech schránek v Čáslavi a blízkém okolí informace o této akci.

Registrace a prezentace proběhla v krásném prostředí restaurace a klubovny na zimním stadionu. Úvodního slova a přivítání přítomných dětí a rodičů se ujal předseda klubu. Následoval ho krátkou prezentací sportovní vedoucí mládeže. Přítomen byl i hlavní trenér mládeže. K dispozici byla hokejová výstroj nejen hráče, ale i brankáře, a hokejové doplňky. Po opravdu krátkém a výstižném briefingu se zájemci odebrali k ledové ploše, kde je již čekalo sportovní vyžití.

Po odzkoušení dovedností na suchu (slalom, překážky) se obuly brusle, do ruky se vzala hokejka a hurá na led. Dětem se na ledě věnovali nejen trenéři mládeže, ale i hráči A-týmu, a to k velké radosti přítomných dětí, které nevynechají jediný zápas svých dospělých vzorů. Vše probíhalo pod bedlivým dozorem kvalifikovaného zdravotnického personálu (těchto služeb nebylo potřeba využít).

Na ledě probíhala ukázka minihokeje v provedení Gripeňat v kategorii 3. třídy. Děti si vyzkoušely své bruslařské dovednosti na mnoha stanovištích. Na ledové ploše byla spousta sportovního materiálu a pomůcek. Na závěr proběhlo společné focení. I po focení děti plně využily poskytnutý prostor a čas na ledové ploše a evidentně se dobře bavily.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Čáslavi najdete zde.

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“