Týden hokeje ve Znojmě

Týden hokeje ve Znojmě

Ve středu 24. ledna si vyzkoušely desítky dětí ve Znojmě, jaké je to být hokejistou. Akci s názvem Týden hokeje uspořádal klub Orli Znojmo – mládež ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje.

Banner

Akce upoutala značný zájem veřejnosti. Přišlo totiž 53 dětí, což je srovnatelný výsledek jako v prvním termínu před rokem. Oproti září, kdy ve Znojmě Týden hokeje taktéž probíhal, pak na stadion zavítalo téměř jednou tolik návštěvníků.

Kromě zážitku z bruslení si každé dítě navíc domů odneslo zajímavý hokejový dárek, včetně vlastního dresu. Rodiče měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro jeho fyzický a osobnostní rozvoj. Tyto cenné informace by měly rodičům usnadnit v rozhodování výběru aktivit pro své děti.

Během programu pro rodiče a vyplňování formulářů si děti mohly vybarvovat omalovánky s hokejovou tématikou. Následně se všechny děti přesunuly na ledovou plochu, kde probíhal mimo jiné i ukázkový trénink mládežnických kategorií. Na celé akci byl přítomen také klubový maskot orel Znojmík.

„Musím konstatovat, že nás velmi potěšil tak velký zájem mladých hokejistů a rodičů o hokej v našem klubu. Je to pro nás signál, že hokej ve Znojmě táhne a má cenu pokračovat v tom, co děláme," řekl nadšeně předseda mládeže Luděk Stromko.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Znojmě najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."