VIDEO: Jak se natáčela studiová verze písně Pojď hrát hokej

„Pojďme hoši, pojďme do toho, hej. Pojďme do toho, hej. Pojďme do toho. Hokejka a puk, každej českej kluk sní, jak na ledě se prohání,…“ Takto začíná oficiální píseň projektu POJĎ HRÁT HOKEJ. Písničku sice nahrála kapela Děda Mládek Illegal Band, text k ní napsala Eliška Pičmanová. Inspiraci přitom brala přímo doma. „Písnička vznikla proto, že můj malý kamarád Jiřík chodil hrát hokej a od malička jsem se na něj chodila dívat a viděla tu úžasnou atmosféru, jak to rodiče prožívají se svými dětmi. Úplně mě to chytlo,“ vysvětluje textařka. Podívejte se, jak probíhalo přímo nahrávání ve studiu.

Banner

Chytlavá melodie i text. Možná si říkáte, že napsat takovou písničku muselo dát zabrat. Opak je ale pravdou. „Když jsem jednou přišla domů po vítězném zápase, tak mě tak napadlo napsat písničku. Povedlo se mi to napsat za jeden večer a jedno ráno,“ prozrazuje Pičmanová.

A ještě rychleji než samotný text vznikla hudba k němu. „Jeden večer jsem k tomu v koupelně s ukulele udělal hudbu. Byla hotová asi za půl hodiny. Byla to v podstatě taková rodinná prácička,“ prozrazuje Karel Pičman, trumpetista kapely Děda Mládek Illegal Band.

Pokud jste klip ještě neviděli, máte šanci to napravit přímo zde.

další články

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“