Jubilejní desátý Týden hokeje odstartuje již 24. ledna. Přijďte si vyzkoušet hokej zdarma

Jubilejní desátý Týden hokeje odstartuje již 24. ledna. Přijďte si vyzkoušet hokej zdarma

Již podesáté budou zimáky po celé České republice patřit lednímu hokeji. Od 24. do 30. ledna totiž přivítají další Týden hokeje. Stejně jako loni v září se i tentokrát do akce zapojí více než 150 hokejových klubů, které přivítají všechny zájemce o lední hokej přímo na svých zimních stadionech.

Banner

V sezoně 2020/2021 musel být vinou koronavirové epidemie Týden hokeje pořádán online formou. O to víc nás těší, že v sezoně 2021/2022 můžeme tuto náborovou akci uspořádat již podruhé přímo na zimních stadionech a umožnit tak holkám a klukům ve věku od 4 do 8 let, aby si vyzkoušeli, jaké to je být hokejistkou či hokejistou.

Během přibližně dvouhodinového programu mají děti příležitost seznámit se s ledním hokejem, vyzkoušet si první hokejové krůčky a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Připraven je pro ně zábavný program na ledě i mimo něj.

33 500

Tolik dětí se v uplynulých devíti ročnících zúčastnilo Týdne hokeje

Rodiče se naopak detailně seznámí s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí a rovněž je jim představen chod daného klubu a nejrůznější rozvojové projekty, které Český hokej v rámci projektu Pojď hrát hokej podporuje.

Podporu v začátcích zaštiťují především tři dlouhodobé aktivity. Od roku 2010 je klubům poskytována zdarma hokejová výstroj pro nejmenší, která je poté dětem k dispozici na vypůjčení. Český hokej nicméně podporuje i nákup výstroje vlastní. Děti, které se zaregistrují do projektu Pojď hrát hokej a Českého hokeje, získají poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup prvního hokejového vybavení. Vedle materiální podpory financuje Český hokej rovněž činnost trenérů žáků v klubech, tak aby s dětmi od začátku pracovali vyškolení specialisté.

Kdy je Týden hokeje ve vašem klubu?

Konkrétní termíny Týdne hokeje v jednotlivých klubech včetně bližsích informací najdete na www.tydenhokeje.cz.

Součástí rozvojových aktivit je i oblast vzdělávání. Ve spolupráci s jednotlivými experty připravujeme naučné série videí či další vzdělávací materiály s řadou užitečných rad a tipů pro výchovu mladého sportovce. Kluci i holky mohou momentálně zlepšovat své dovednosti i díky seriálu Pohybová příprava dětí. Všechny série vidí s jednotlivými experty najdete v sekci Vzdělání.

Na akci rozhodně nemusíte chodit s kompletní hokejovou výstrojí. Stačí si přinést brusle, cyklistickou či lyžařskou helmu a rukavice. Pokud nemáte brusle a helmu, můžete se u pořádajícího klubu informovat o možnosti zapůjčení vybavení.

Bližší informace o termínech Týdne hokeje v jednotlivých klubech naleznete na webové stránce www.tydenhokeje.cz a na Facebooku a Instagramu projektu Pojď hrát hokej.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."