Trénink mimo hokejové mantinely: Přihrávka tahem forhendem

Střílet góly je super věc. Bez výborné přihrávky se ale neobejde ani ten nejlepší kanonýr. Právě na správnou techniku přihrávky tahem forhendem se mládežnický trenér Radek Hlavatý zaměří ve druhém díle nového seriálu Trénink mimo hokejové mantinely.

Banner

V prvním díle Radek ukázal, jak na hokejový dribling a také, jak vypadá základní hokejový postoj. Z toho budou ostatně vycházet i cvičení zaměřená na forhendovou přihrávku. Dítě se postaví do základního hokejového postoje, stojí ve směru, kam chce přihrávat, míček nebo puk má na středu čepele a těžiště na zadní noze.

Trénink mimo hokejové mantinely

Při samotném pohybu pažemi je nutné přenášet těžiště ze zadní nohy na přední tak, že když míček opouští čepel hokejky, je již váha zcela na přední noze. Důležité je mít zvednutou hlavu a sledovat místo, kam chceme přihrát. A stejně tomu je i při zpracování přihrávky.

„Při zpracování je nutné mít hokejku lehce před tělem. Jakmile se míček nebo puk dotkne čepele, dítě ho zpomalí pohybem paží dozadu a zápěstím přiklopí,“ vysvětluje Hlavatý. „Když míček nebo puk zpracuji ideálně, hned bych měl být schopný znovu přihrát,“ dodává.

další články

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "