Trénink mimo hokejové mantinely: Stahovačka

Přihrávky už jste dostatečně natrénovali a střelba vám již taky nedělá potíže? V tom případě pro vás máme něco složitějšího. V osmém díle seriálu Trénink mimo hokejové mantinely vám Radek Hlavatý ukáže, jak na stahovačku. „Jde o náročnější techniku hole, kterou bychom si ale měli brzy osvojit,“ podotýká mládežnický trenér.

Banner

Pro začátek je ideální rozmístit na zem do trojúhelníkového rozestavění puky nebo kužely. Jejich vzdálenost od sebe by měla být přibližně půl metru. „Poté si stoupneme před jeden kužel do základního hokejového postavení a pohybem paží vedeme míček do strany k dalšímu kuželu před sebou. Jakmile se dostaneme na jeho úroveň, tak si špičkou hokejky přitáhneme míček zpět,“ vysvětluje Hlavatý. Nejdůležitější přitom je rychlé přitažení kotouče špičkou hole pod sebe.

Když už dítě zvládá stahovačku obstojně na obě strany, může si trénink ztížit tím, že nebude míček kontrolovat pohledem. „Ideální například je, když rodič ukazuje čísla na prstech jedné ruky a dítě odpovídá,“ doporučuje Hlavatý.

Pokud doma nenajdete kužele či tři puky, můžete stahovačku trénovat i mezi nohami židle. Rodič si na ni poté může sednout a bránit dítěti v kličkách. Můžete pak například počítat, kolikrát se dítěti povede vás "prohodit".

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“