#HokejDoma: Devátý díl zlepší vaši obratnost a rychlost reakcí

Devátý díl seriálu #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi je tu a s ním i další tři cviky, kterými si můžete zpestřit přípravu v domácích podmínkách. Tentokrát vyzkoušíme jak vaši rychlost, tak i postřeh a schopnost okamžitě reagovat.

Banner

Rychlost a obratnost. Jedno bez druhého by nebylo ani z poloviny tak účinné, jako když tyto dvě vlastnosti zkombinujete dohromady. Můžete se naučit rychle bruslit, ale pokud nebudete mít i rychlé reakce a nebudete obratní, o puk vás stejně někdo z protihráčů připraví. A platí to i naopak.

Český hokej pro všechny děti, které musí být doma vinou nastalé situace, připravil v rámci projektu Pojď hrát hokej seriál #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi, který nabízí dětem ve věku od čtyř do deseti let příklad toho, jak trénovat v domácích podmínkách.

Pokud máte například tréninkový plán od trenéra z klubu, můžete cvičení ze seriálu použít jako ideální doplněk k danému plánu.

Přeskok přes hokejku

U prvního cvičení budete potřebovat hokejku a také někoho dalšího, kdo bude dítěti dávat pokyny. Například rodič tak řekne číslo od tří do osmi a dítě tolikrát daný cvik provede. Při cviku postupujte dále takto:

  1. jsme v základním hokejovém postoji
  2. hokejku přeskakujeme snožmo, poté bokem z obou stran
  3. poté překračujeme hokejku tam a zpět
  4. nestoupat na hokejku

Počet opakování volte dle věku a zdatnosti dítěte a dbejte především na to, aby dítě cvik provádělo správně a v potřebném rozsahu

Přeskok do čtverce

V dalším cvičení je důležitým prvkem to, že si dítě vyzkouší rychlé starty. Postupujte následovně:

  1. z hokejek či latí vytvoříme čtverec
  2. dítě postupně proskáče čtverec (doprostřed - doleva, doprostřed - doprava, doprostřed - dopředu)
  3. na závěr start tři až pět metrů dopředu

I u tohoto cviku dbejte na jeho správné provedení a potřebný rozsah pohybu. Rovněž dbejte na to, aby dítě dalo do závěrečného startu vše! Počet opakování volte dle věku a zdatnosti dítěte.

Klamavý pohyb s papírem

Tento cvik se vám bude hodit, až se vám na ledě postaví protihráč do cesty a vy se mu budete chtít vyhnout. Na takovou situaci se můžete připravit následovně:

  1. dítě je tři až čtyři metry od rodiče
  2. na hrudník si položí papír
  3. rozeběhne se a klamavým pohybem udělá kličku
  4. rodič se snaží dítě chytit
  5. dítě běží rychle, aby mu papír nespadl
  6. ze začátku lze provádět bez papíru

Důležité je, aby dítě běželo s hlavou nahoru a nekoukalo do země. I zde volte počet opakování v závislosti na věku a zdatnosti dítěte.

Až si všechny výše popsané cviky vyzkoušíte, napište o nich něco na sociálních sítích a připojte hashtag #HokejDoma, ať i my víme, jak se vám tento seriál líbí.

další články

Citáty

phpUMFfEM
Andrej Šustr

obránce Tampy Bay Lightning

„Musíte si uvědomit, že pokud se vám nechce, tak se na vaše místo čeká dalších x hráčů, kteří jsou ochotní tomu obětovat cokoliv. "