Pohybová příprava dětí: Domácí trénink

Další díl naučné série Pohybová příprava dětí je tu a zaměří se především na trénink v domácích podmínkách. Kondiční trenér Filip Raptopulos vám ukáže, jak aktivně a efektivně lze trénovat i na minimálním prostoru u vás doma.

Banner

V uplynulém roce si jistě většina malých hokejistek a hokejistů nějaký ten trénink přímo doma vyzkoušela. I nyní, kdy už všichni můžou díky příznivé epidemiologické situaci opět trénovat přímo na zimních stadionech se svými kamarády, ovšem není od věci zařadit i nějaké to individuální cvičení, které v klidu zvládnete i v domácích podmínkách.

Podívejte se na předchozí díly vzdělávací série:

Není třeba drahého vybavení, ani rozsáhlých tělocvičen, vystačíte si s věcmi, které máte normálně doma k dispozici. „Sežeňte si například násadu od koštěte, tyč, ručníky nebo i hrací karty,“ vyjmenovává jednotlivé možnosti Filip Raptopulos.

Jako příklad cvičení, které zvládnete třeba doma v obýváku, jsou tzv. Kostičky. „Je to jednoduchá hra na soustředění a koordinaci,“ vysvětluje Raptopulos. Ze tří kostiček postavíte domeček, se kterým se pak budete zkoušet postavit a opět posadit, aniž by se vám domeček rozsypal a kostičky popadaly.

Jako druhý zkuste s dětmi cvik zvaný Matrix. „Tímto cvikem zlepšíte koordinaci pohybů. Potřebovat budete obyčejnou tyč nebo pěnovou izolaci na trubky.“ Úkolem dětí je zůstat ve vymezeném prostoru a uhýbat před tyčí, kterou se bude rodič snažit dítě opatrně zasáhnout do nejrůznějších částí těla.

Návod, jak na jednotlivé cviky, najdete přímo ve videu. Pokud budete chtít vyzkoušet i jiné, koukněte na seznam všech cvičení, které pro vás Filip Raptopulos se svými dětmi připravil. Nezapomeňte pak své úspěchy sdílet na sociálních sítích a označit projekt Pojď hrát hokej.

další články

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "