#HokejDoma: Devátý díl zlepší vaši obratnost a rychlost reakcí

Devátý díl seriálu #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi je tu a s ním i další tři cviky, kterými si můžete zpestřit přípravu v domácích podmínkách. Tentokrát vyzkoušíme jak vaši rychlost, tak i postřeh a schopnost okamžitě reagovat.

Banner

Rychlost a obratnost. Jedno bez druhého by nebylo ani z poloviny tak účinné, jako když tyto dvě vlastnosti zkombinujete dohromady. Můžete se naučit rychle bruslit, ale pokud nebudete mít i rychlé reakce a nebudete obratní, o puk vás stejně někdo z protihráčů připraví. A platí to i naopak.

Český hokej pro všechny děti, které musí být doma vinou nastalé situace, připravil v rámci projektu Pojď hrát hokej seriál #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi, který nabízí dětem ve věku od čtyř do deseti let příklad toho, jak trénovat v domácích podmínkách.

Pokud máte například tréninkový plán od trenéra z klubu, můžete cvičení ze seriálu použít jako ideální doplněk k danému plánu.

Přeskok přes hokejku

U prvního cvičení budete potřebovat hokejku a také někoho dalšího, kdo bude dítěti dávat pokyny. Například rodič tak řekne číslo od tří do osmi a dítě tolikrát daný cvik provede. Při cviku postupujte dále takto:

  1. jsme v základním hokejovém postoji
  2. hokejku přeskakujeme snožmo, poté bokem z obou stran
  3. poté překračujeme hokejku tam a zpět
  4. nestoupat na hokejku

Počet opakování volte dle věku a zdatnosti dítěte a dbejte především na to, aby dítě cvik provádělo správně a v potřebném rozsahu

Přeskok do čtverce

V dalším cvičení je důležitým prvkem to, že si dítě vyzkouší rychlé starty. Postupujte následovně:

  1. z hokejek či latí vytvoříme čtverec
  2. dítě postupně proskáče čtverec (doprostřed - doleva, doprostřed - doprava, doprostřed - dopředu)
  3. na závěr start tři až pět metrů dopředu

I u tohoto cviku dbejte na jeho správné provedení a potřebný rozsah pohybu. Rovněž dbejte na to, aby dítě dalo do závěrečného startu vše! Počet opakování volte dle věku a zdatnosti dítěte.

Klamavý pohyb s papírem

Tento cvik se vám bude hodit, až se vám na ledě postaví protihráč do cesty a vy se mu budete chtít vyhnout. Na takovou situaci se můžete připravit následovně:

  1. dítě je tři až čtyři metry od rodiče
  2. na hrudník si položí papír
  3. rozeběhne se a klamavým pohybem udělá kličku
  4. rodič se snaží dítě chytit
  5. dítě běží rychle, aby mu papír nespadl
  6. ze začátku lze provádět bez papíru

Důležité je, aby dítě běželo s hlavou nahoru a nekoukalo do země. I zde volte počet opakování v závislosti na věku a zdatnosti dítěte.

Až si všechny výše popsané cviky vyzkoušíte, napište o nich něco na sociálních sítích a připojte hashtag #HokejDoma, ať i my víme, jak se vám tento seriál líbí.

další články

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“