Pohybová příprava dětí: Vytrvalost

Poslední díl seriálu Pohybová příprava dětí je tu! Od kondičního trenéra Filipa Raptopula jste se už dozvěděli spoustu věcí o tréninku síly, rychlosti nebo koordinace. V rámci posledního dílu je tedy na čase dozvědět se ještě něco o tom, jak být v tréninku vytrvalý.

Banner

Děti mají pro trénink vytrvalosti výborné předpoklady. „Nicméně kamenem úrazu je jejich motivace a schopnost se soustředit,“ vysvětluje Raptopulos. O tom, jak předejít případným problémům s motivací do tréninku, hovořil v rámci série videí O výchově a sportování Marian Jelínek. Jednotlivé díly najdete ZDE.

Podívejte se na předchozí díly vzdělávací série:

Jak říká Filip Raptopulos, již samotný trénink je tréninkem vytrvalosti: „Už 30 minut pohybové aktivity je trénink vytrvalosti.“ Trénovat můžete například metodou fartleků, kdy střídáte běh a chůzi, nebo kruhovými tréninky, kdy si stanovíte interval zatížení například 30 vteřin na stanoviště.

Právě toto jsou skvělé metody, které můžete uplatnit pro trénink vytrvalosti. Děti se u nich nestihnou začít nudit, budou je tato cvičení bavit, protože jsou zábavná a pestrá. Důležité rovněž je nezapomenout na to, že ideálním tréninkem pro děti je trénink hrou. Zkusit tak můžete například opičí dráhu, kterou mají rády snad všechny děti. Na závěr týdne můžete zařadit i delší procházku nebo výlet na kole.

Jak připomíná Filip Raptopulos – pohyb rovná se zdraví. Sportujte tak se svými dětmi i vy. Děkujeme vám za sledování seriálu o Pohybové přípravě dětí a v případě jakýchkoliv dotazů nám neváhejte napsat na našem Facebooku či Instagramu. Tréninková videa sdílejte s hashtagem #pojdhrathokej, ať se můžeme podívat, jak dětem trénink jde a jak je baví.

další články

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“